Een eigen bedrijf aan huis; wat zijn de voordelen?

Als eigen ondernemer moet je kennis hebben van het product en/of dienst dat je aanbiedt. Echter zijn er nog meer bijkomende zaken waar je rekening mee moet houden, zoals acquisitie, marketing en administratie. Zo is de juiste balans tussen werk en privé vaak ver te zoeken, aangezien je als eigen ondernemer ook buiten werktijden om moet werken. Zeker voor ondernemers met een gezin met kleine kinderen is het lastig om de juiste balans te vinden. Voor deze mensen is een eigen bedrijf aan huis de uitgelezen oplossing. Wij zetten de voordelen en mogelijkheden van een bedrijfswoning hieronder op een rijtje.

Welke mogelijkheden zijn er?

Run jij je eigen bedrijf? Dan zijn er verschillende mogelijkheden voor een werkplek, afhankelijk van de grootte van je bedrijf. Ook speelt de sector een grote rol. Een boekhouder kan in feite overal werken, terwijl een meubelrestaurateur toch echt een werkplaats nodig heeft om zijn werk te doen. Hieronder geven we een aantal opties.

Maak gebruik van een flexplek

Tegenwoordig is het erg populair om een werkplek in een bedrijfspand of kantoor te huren, een soort flexplek voor ondernemers. Zo heb je een eigen plek waar je de hele dag gebruik van mag maken. Hiermee maak je een duidelijke werk-privé scheiding; iets wat ondernemers vaak lastig vinden.

Ga naar een koffietentje

Daarnaast kan je ervoor kiezen om in een koffietentje te werken. Ook deze manier van werken is relatief populair. Bedenk wel dat het in een koffiezaak druk kan worden, wat afleidend kan werken. Kies daarom bewust voor een rustig tentje, zodat je geconcentreerd kan werken.

Huur een bedrijfspand

Is je bedrijf al in een vergevorderd stadium? Dan is de keuze om een bedrijfspand te huren snel(ler) gemaakt. Helemaal wanneer je werknemers in dienst hebt. Je wilt je medewerkers toch een fatsoenlijke plek bieden om hun werk zo goed mogelijk te verrichten. Bovendien kan je hier ook klanten ontvangen en vergaderingen plannen.

Werk vanuit huis

Tot slot kan je besluiten om thuis aan de keukentafel of in een kantoor aan huis te werken. Wel kan hierdoor de werk-privé balans snel verstoord raken. Je bent toch sneller geneigd ’s avonds snel iets af te maken, wat ook morgen kan. Maar daar hebben wij een oplossing voor: de Three in One woningen in Reek bieden jou als ondernemer de mogelijkheid om wonen, werken en leven in één te combineren.

  • Wat zijn de voordelen van een eigen bedrijf aan huis?

Wat is het voordeel van een bedrijfswoning?

Three in One geeft ondernemers de gelegenheid om hun werk-privé balans te verbeteren. Je hoeft minder snel weg van huis en ’s avonds kan je makkelijk nog even door werken als de kinderen in bed liggen. Bovendien zorgt een bedrijf aan huis voor een flinke kostenbesparing. Je hoeft geen werkplek of bedrijfspand te huren én je bespaart in OV- en benzinekosten. Ook heb je geen last van lange reistijden, files of treinen die niet rijden. Bovendien zorgt een bedrijfswoning voor minder risico op financieel gebied. Een bedrijfspand huren of kopen is toch een extra kostenpost. Ook bespaar je in dat geval op gas, water en licht. Tot slot zorgt een bedrijf aan huis voor flexibiliteit en minder stress. Je kan op de kinderen passen en tegelijkertijd werken aan je eigen onderneming. Ook houd je meer tijd over voor je gezin, wie wil dat nou niet? Kortom, wonen, werken en leven zorgt voor een stabiele werk-privé balans.

Wil je meer weten?

Ben je enthousiast geworden over het Three in One project? Wij komen graag met jou in contact om de mogelijkheden door te nemen. Three in One geeft elke ondernemer de kans om te groeien als bedrijf en tegelijkertijd meer tijd te besteden aan zijn of haar gezin.

In een kleinschalige wijk in het zuiden van Reek, dichtbij de dorpskern, zal dit project gerealiseerd worden. Op de acht percelen die worden aangelegd, zal er woon-werkgelegenheid komen, een luxe dakterras en een bedrijfsunit. De woningen worden voorzien van ruime slaapkamers, een moderne keuken en een eigen parkeerplaats voor de deur. Bovendien zorgen de mede-ondernemers voor een dynamische en fijne sfeer in de wijk. Wil je meer informatie over Three in One? En ben je benieuwd voor wie deze bedrijfswoningen geschikt zijn? Neem dan gerust contact met ons op.