Kapsalon of schoonheidssalon aan huis beginnen?

Tijdens de lockdown periode liep een groot deel van Nederland met een wild, vergroeid kapsel door zijn huis. Sommige van ons begonnen tegen beter weten in zelf te knippen, maar de meeste mensen waren blij toen ze weer naar de professional konden. De kapper is als onmisbaar bestempeld. Nederland telt ongeveer 27.000 kapperszaken en ongeveer 45.000 mensen voeren het kappersberoep uit. Dit geeft al wel aan hoeveel ZZP’ers er onder deze groep zijn. En dit aantal stijgt alsmaar. De traditionele kapperszaak lijkt te worden ingehaald door de flexibele zelfstandige die vaak ook schoonheidsbehandelingen aanbiedt. Het is niet vreemd dat veel kappers en schoonheidsspecialisten voor zichzelf beginnen. Dit beroep leent zich er perfect voor om laagdrempelig te starten met je eigen onderneming. Bijvoorbeeld vanuit een werkruimte aan huis. Met Three in One kun je wonen en werken als kapper of schoonheidsspecialist perfect met elkaar combineren.

Salon helemaal naar eigen wens indelen

Je zit altijd aan beperkingen vast wanneer je een bedrijfsruimte huurt. Grote veranderingen aanbrengen is lang niet altijd toegestaan waardoor je jouw salon net niet helemaal kan maken zoals jij dat voor ogen ziet. Misschien wil je het voorste gedeelte bijvoorbeeld inzichten als kapsalon met een semi-afgescheiden gedeelte voor je schoonheidsbehandelingen. Wil je die afscheiding met een glazen wand met industrieel stalen frame? Wil je een verhoging creëren met led-verlichting in de vloer? Met Three in One liggen alle mogelijkheden open. Je kan jouw zaak precies maken zoals jij het wilt en echt je eigen stempel erop plakken. Ook kun je meteen rekening houden met praktische opties zodat je in de toekomst gemakkelijk kan groeien in capaciteit of aantal diensten. Three in One zorgt ervoor dat je je toekomstbestendige woning met je meegroeit.

Aftrekbaar bij belastingaangifte

Een van de financiële voordelen van een bedrijfsruimte aan huis is dat bepaalde kosten aftrekbaar kunnen zijn. Wel zijn hier enkele voorwaarden aan verbonden. Eén van deze voorwaarden is dat het een zelfstandige ruimte moet betreffen. Dit houdt in dat er een eigen opgang, toilet en energievoorziening moet zijn. Ook moet 30% van de inkomsten verdiend worden in de bedrijfsruimte aan huis. Het is daarnaast belangrijk om te weten dat kostenaftrek afhankelijk is van uw persoonlijke situatie. Daarom raden we je altijd aan je boekhouder te raadplegen voor actuele informatie. Wil je meer weten over de wet- en regelgeving rondom het starten van een eigen onderneming aan huis? Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt.

Three in One

Three in One is een uniek concept in het gunstig maar rustig gelegen Reek, Noord-Brabant. Hier worden acht woningen gebouwd waar wonen, werken en leven samenkomen. Wellicht dus ook de plek waar jouw eigen salon straks klanten gaat bedienen? We informeren je graag over de vele mogelijkheden die het concept jou als ZZP’er kan bieden. Op de acht percelen worden woon- werklocaties ontwikkeld met luxe dakterras en royale bedrijfsunit. Denk aan ruime slaapkamers, moderne keuken, voldoende opslagruimte, PV-panelen op het dak en eigen parkeerplaatsen voor de deur. Binnen een paar minuten ben je op snelwegen A50 of A59 of in het vlakbij gelegen prachtige natuurgebied ‘De Maashorst’.

Wil je meer weten over dit unieke project?  Neem dan contact op met onze makelaar om de mogelijkheden door te spreken. Bekijk hier alvast de foto’s van de modelwoning als je de open dag gemist hebt, voor een sneak peak.