Waarom kiezen voor een woning met bedrijfsruimte?

Veel ondernemers vinden het lastig om werk en privé gescheiden te houden. Een woning met bedrijfsruimte helpt je als ondernemer om hier een goede balans in te vinden. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van een woning met bedrijfsruimte?

Uit onderzoek is gebleken dat zzp’ ers in 2020 een gemiddelde werkweek van 33 uur hadden. Op het eerste gezicht lijkt dat niet veel, maar overuren zijn hier niet in meegenomen. Veel ondernemers houden zich namelijk niet alleen bezig met hun ‘core business’; administratie, acquisitie en marketing behoort ook tot hun takenpakket. Dan is het niet vreemd om te bedenken dat dergelijke werkzaamheden in de avonduren worden verricht. Die tijd gaat ten koste van je partner en/of gezin, dus hoe hou je die balans?

Grote kans dat je (nog) niet hebt gedacht aan een woning met bedrijfsruimte.

De voordelen van een woning met bedrijfsruimte

Een woning met bedrijfsruimte kopen is niet een beslissing die je zomaar neemt. Het is een proces waarbij je alle voordelen en nadelen tegen elkaar afweegt. Los van de financiële investering zorgt een bedrijfsruimte aan huis voor veel voordelen. Hieronder zetten we deze voor je op een rijtje.

Reistijd- en kosten

’s Ochtends niet meer vroeg de auto of de trein in om op tijd te komen voor een afspraak of vergadering. Je gaat de trap af en bent op je werk! Sneller kan niet toch? Gehaast je bed uit omdat je je hebt verslapen is verleden tijd. Douchen, aankleden en ontbijten kan nu allemaal in je eigen tempo. Daarnaast heb je ook niet meer te maken met files of vertragingen. Dat levert je in feite meer tijd op; tijd die jij kunt gebruiken voor je werk.

Ook kan jij je werkdag makkelijk opdelen. Werk jij bijvoorbeeld ’s ochtend vroeg een paar uur en ga je na de lunch weer verder met je werkzaamheden? Vanuit een logistiek oogpunt is deze werkindeling een stuk realistischer met een bedrijfsruimte aan huis. Het is niet haalbaar om vier keer op en neer te rijden. Dat kost je naast veel tijd ook een hoop benzine.

Werk combineren met een (jong) gezin

Heb je een gezin met jonge kinderen waarbij je de zorg afwisselt met je partner? Dan is een woning met bedrijfsruimte ideaal om te wennen aan de nieuwe situatie en te groeien in de ouderrol. Momenten die onverwachts aandienen, kan je makkelijker en sneller opvangen. Ook gezinnen met schoolgaande kinderen hebben profijt van een bedrijfsruimte aan huis. Zo is er altijd iemand ‘thuis’ als je kinderen uit school komen. Ze leren op eigen benen staan, maar kunnen altijd nog op je terugvallen.

Bedrijfsruimte naar eigen wens indelen

Als je een bedrijfsruimte huurt, moet je je aan bepaalde restricties houden. Je mag niet zomaar grote veranderingen aanbrengen. Het voordeel van je eigen bedrijfsruimte is dat je de hele ruimte naar eigen wens kan indelen. Met het oog op de toekomst geeft je dit meer groeimogelijkheden.

Aftrekbaar bij belastingaangifte

Een van de financiële voordelen van een bedrijfsruimte aan huis is dat bepaalde kosten aftrekbaar kunnen zijn. Wel zijn hier enkele voorwaarden aan verbonden. Eén van deze voorwaarden is dat het een zelfstandige ruimte moet betreffen. Dit houdt in dat er een eigen opgang, toilet en energievoorziening moet zijn. Ook moet 30% van de inkomsten verdiend worden in de bedrijfsruimte aan huis. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat kostenaftrek afhankelijk is van uw persoonlijke situatie. Daarom dient u altijd uw boekhouder te raadplegen voor actuele informatie.

Three in One

Three in One is een uniek concept in het gunstig maar rustig gelegen Reek, Noord-Brabant. Hier worden acht woningen gebouwd waar wonen, werken en leven samenkomen. De ontwikkeling biedt alle mogelijkheid voor bedrijvigheid aan huis. Op de acht percelen worden woon- werklocaties ontwikkeld met luxe dakterras en royale bedrijfsunit. Denk aan ruime slaapkamers, moderne keuken, voldoende opslagruimte, PV-panelen op het dak en eigen parkeerplaatsen voor de deur. Binnen een paar minuten ben je op snelwegen A50 of A59 of in het vlakbij gelegen prachtige natuurgebied ‘De Maashorst’.

Wilt u meer weten over dit unieke project? Neem dan contact op met onze makelaar om de mogelijkheden door te spreken.