Wonen in Brabant, wat zijn de voordelen?

We zijn enigzins bevooroordeeld, maar Brabant is toch echt de mooiste provincie om te wonen. Veel natuur, gastvrije inwoners, mooie idyllische dorpjes en dicht bij de grens. Wat wil je nog meer? Maar er zijn nóg meer voordelen waarom Brabant de beste provincie is om te wonen, deze lichten we hieronder voor je uit.

Centrale ligging

De meeste dorpen en steden in Brabant zijn centraal gelegen. Provincie Utrecht, Gelderland en Limburg liggen veelal op 30 á 40 minuten rijden afstand. Ook België en Duitsland liggen om de hoek.

Een centraal gelegen bedrijfswoning

In de omgeving van Reek worden er momenteel ruime Three in One bedrijfswoningen gebouwd. Reek ligt in een driehoek tussen Eindhoven, Nijmegen en ’s-Hertogenbosch, omgeven door rust. Lonkt het stadsleven? Geen probleem, je zit zo op de snelweg onderweg naar een van de Brabantse steden.

Verder kun je in Reek genieten van een gezellig dorpsleven met de nodige faciliteiten. Je bent in een oogwenk in het natuurgebied ‘de Maashorst’. Heerlijk om er even tussenuit te gaan en uit te waaien. Ook voor een weekendje weg zit je in Reek goed. Binnen 45 minuten ben je in Duitsland en in ruim een uur rijden zit je in België.

Van stad naar dorp

De mens is een gewoontedier, wordt er ook wel gezegd. En dat klopt, want vaak verhuis je niet ineens van een klein dorp naar de grote stad. Dat geldt andersom natuurlijk ook. Maar toch zien we steeds vaker dat (jonge) gezinnen de voorkeur geven aan een buitenwijk of dorp. Vaak is de reden dat een dorp veel kind-en diervriendelijker is dan een stad. Je hebt minder last van het verkeer, er is minder uitstoot en meer natuur. En voor hetzelfde geldbedrag krijg je in Brabant meer ruimte om te wonen. Een win-win situatie, toch?

De toekomst van wonen

Tegenwoordig is een nieuwe woning haast niet meer te betalen. Laat staan een woning mét een bedrijfsruimte. Met een startende onderneming droom je natuurlijk van je eigen werkruimte, maar helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. Voor veel startende ondernemers is het bijna niet te doen om naast een hypotheek, ook nog de huur voor een bedrijfsruimte op te hoesten.

Heb je een kantoor aan huis en wil je doorgroeien? Of zoek je een ruimte waar jij jouw klanten en/of personeel kunt ontvangen?  Dan hebben wij dé oplossing! Wonen, werken en leven, oftewel Three in One, vertaald in een ruime bedrijfswoning.

Ondernemersburen

Met jouw Three in One buren heb je minimaal één ding gemeen: het ondernemerschap. Je kan hier je voordeel mee doen in de vorm van een samenwerking. Je helpt elkaar niet alleen als buren, maar ook als ondernemers. Want zeg nou zelf, hoe leuk is het om met je ondernemende buren te sparren?

Genoeg voordelen dus om in Brabant te wonen en werken. Wil je meer weten over ons project? Dan ben je van harte welkom om langs te komen. Voor meer informatie kan je ook een kijkje nemen op onze website of contact met ons opnemen.