Tips en ideeën om zelf thuis een bedrijf te beginnen

Het aantal ZZP’ers in Nederland neemt de laatste tijd enorm toe. Specifiek zien we veel ondernemers die starten met een bedrijf aan huis. Dat is, gezien de tijd waarin we momenteel leven, natuurlijk ook niet gek. De huidige samenleving is bij uitstek dé tijd om een bedrijf vanuit huis te starten. Maar dat is natuurlijk nogal een stap! Waar moet je over na denken als je deze stap wilt nemen? Mag dat zomaar? En waarin kun je een thuis bedrijf beginnen? In deze blog geven we je wat ideeën van veelvoorkomende thuis bedrijven en bespreken we de belangrijkste wetten en regels.

Ideeën voor een bedrijf aan huis

In de eerste drie kwartalen van 2021 zijn ruim 190.000 mensen een eigen bedrijf gestart. Veel mensen beginnen zo’n onderneming aan huis. Soms in combinatie met hun huidige baan. Het doel is natuurlijk dan om zo snel mogelijk te groeien zodat je niet langer meer genoodzaakt bent om een andere baan erbij te hebben.

Kijk altijd naar je eigen sterke kanten en kwaliteiten. Waar ben jij goed in en wat kun je hiermee voor anderen betekenen? Durf daarbij ook naast je huidige vakgebied te kijken! Met doorzettingsvermogen en eventueel een cursus of opleiding kun je heel veel bereiken.

Veruit de meeste ondernemingen die de laatste tijd zijn ingeschreven zijn bij de KVK zijn webshops. Dat is, gezien de lockdown waar we in leven, een uitstekend idee. Daarnaast komt het volgende veel voor:

  • Webwinkel
  • Organisatieadvies
  • Bouw en verbouw aan woningen en bedrijven
  • Praktijken voor fysiotherapeuten of verloskundigen
  • Diverse vormen van verzorgen van onderwijs
  • Grafisch ontwerp, interieurontwerp en binnenhuisarchitectuur
  • Kappers en schoonheidsspecialisten
  • Softwareontwikkeling
  • Fotografie

Verdiep je in de regel en wetgeving

Dat klinkt natuurlijk heerlijk: een bedrijf starten aan huis. Je hebt de ultieme vrijheid om te werken waar en wanneer jij wilt. Bovendien houd je door thuis te werken veel meer tijd over voor leuke dingen, bijvoorbeeld je gezin of hobby’s. Helaas komt er wel een hoop wet- en regelgeving kijken bij het starten van een bedrijf aan huis. Niet elk beroep mag je namelijk vrij aan huis uitvoeren. Ook mag je geen personeel aannemen, opvallende reclame maken aan je gevel of overlast veroorzaken. Alles waar je rekening mee moet houden bij het starten van een thuis bedrijf, hebben we op een rijtje gezet in ons vorige blog: ‘Een bedrijf aan huis starten: mag dat zomaar?

Start ook een thuis bedrijf in een Three in One woningen

Wil jij graag een bedrijf aan huis starten of juist doorgroeien met jouw beginnende onderneming? En zoek je daarvoor een geschikte woning? Zoek dan naar een woning waarin je wonen, leven en werken mag combineren. Vaak is de regel hiervoor dat de bedrijfsruimte een aparte ingang en voorzieningen moet hebben. Maar dit verschilt vaak per gemeente. De woningen van Three in One worden momenteel gebouwd in Reek, Noord-Brabant. Beneden in het pand heb je beschikking over een ruime bedrijfshal. Boven beschikt het pand over een prachtig en ruim appartement met groot dakterras. Meer informatie of foto’s zien? Vraag de brochure aan via onze contactpagina.