Een toekomstbestendige woning; groei met je woning mee

Je kinderen zijn al enige tijd uit huis en dat zet je aan het denken. Wil ik hier blijven wonen? Om deze vraag te beantwoorden, zal je bepaalde afwegingen moeten maken. Hierin spelen ruimte, locatie en geld een grote rol.

Naarmate je ouder wordt, zal je het oog op de toekomst moeten houden. Helemaal nu we tegenwoordig steeds langer thuis blijven wonen. Je zou denken: is het niet wat vroeg om daar nu al over na te denken? Maar je weet wat ze zeggen: beter te vroeg dan te laat! Tijd dus om jouw huis zoveel mogelijk aan jouw wens aan te passen. Met andere woorden: een levensloopbestendige woning.

Nu kan je ervoor kiezen om je huidige woning te verbouwen en toekomstbestendig in te richten. Maar wat als je juist kleiner wilt gaan wonen? Dan is het beter om op zoek te gaan naar een huis dat beter aansluit bij jouw wensen. Omgekeerd is ook mogelijk: een grotere woning die meer ruimte en mogelijkheden biedt voor jouw wensen.

Hoe maak je jouw woning toekomstbestendig?

Met je woning meegroeien

Ben je de 65 al gepasseerd? Dan kan het geen kwaad om je te oriënteren op de toekomst. Wat heb jij nodig om zo lang mogelijk van je woning te kunnen genieten? Denk aan een aanpassingen wanneer je niet meer goed ter been bent. Bijvoorbeeld wandbeugels op de badkamer of het toilet. Een traplift is ook een hulpmiddel waar je tijdig over na moet denken. Door deze aanpassingen groeit je bungalowwoning in elke levensfase met je mee.

Je steentje bijdragen

Bij verbouwingen of de koop van een nieuw huis wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Duurzame woningen komt niet alleen het milieu ten goede, maar ook je portemonnee. Een goed geïsoleerd huis is al een goed begin, maar je kan hier natuurlijk zo ver in gaan als je zelf wil. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om zonnepanelen te installeren. Ondanks de dure aanschafkosten, bespaar je maandelijks op je energierekening. Dit zorgt ervoor dat je de investering na verloop van tijd weer terugverdient. Ook een warmtepomp draagt zijn steentje bij; het reduceert je CO2-uitstoot voor verwarming met zo’ n 20 tot 45 procent. Als bijkomend voordeel gaat je energierekening ook nog eens omlaag.

Locatie, locatie, locatie

Wanneer je jonge kinderen hebt, wil je in een rustige wijk wonen waar je de kinderen met een gerust hart buiten kan laten spelen. Ook is het belangrijk dat de basis en/of middelbare school niet te ver weg zitten. Maar zodra de kinderen het huis uit zijn, wil je misschien in een heel andere omgeving wonen. Ben jij bijvoorbeeld een echt natuurmens? Dan geef je waarschijnlijk de voorkeur aan een levensloopbestendige woning nabij een natuurgebied.

Ook moet je denken aan de verkoopbaarheid van het huis. Kijk dus kritisch naar de locatie; is het huis gelegen op een centrale locatie? Zit je snel op de snelweg? Zijn er voldoende parkeerplekken? Vergeet dit soort vragen niet mee te nemen in je overweging.

Three in One: iets voor jou?

Three in One is een uniek bouwproject met een woning op de bovenverdieping en een royale unit op de benedenverdieping. Deze etages zijn met elkaar verbonden door middel van een trap. Er is een mogelijkheid om een lift te bouwen, zodat je niet de trap op en af hoeft als je slecht ter been bent.

Het woongedeelte biedt volop ruimte om comfortabel te leven. Doordat het een bouwproject betreft kan je de badkamer, wc en keuken nog naar eigen wens indelen. Hierbij kan je dus al rekening houden met de toekomstbestendigheid van de woning.

Over de duurzaamheid is al nagedacht; de Three in One woningen zijn uitgerust met zonnepanelen en een warmtepomp.

Heb je een uit de hand gelopen hobby? Sleutel je bijvoorbeeld graag aan auto’s? Dan is deze unit perfect om meerdere auto’s tegelijkertijd op te knappen. Of misschien ben je wel een nieuwe carrière als fotograaf begonnen. Dan is deze ruimte uitermate geschikt om een professionele studio in te maken. Ook kan je de ruimte bijvoorbeeld gebruiken als opslagruimte.

De woningen van Three in One zijn gevestigd in een kleinschalige wijk in Reek, nabij het centrum. Doordat de toegangswegen vlakbij gelegen zijn, ben je binnen een paar minuten op de snelwegen A50 of A59. Daarnaast is het prachtige natuurgebied ‘De Maashorst’ ook nabij gelegen. Je kan dus snel de rust opzoeken.

Wil je meer te weten komen over dit project? En ben je benieuwd voor wie dit project geschikt is? Neem dan contact met ons op. Wij voorzien je graag van alle informatie.